Historie

Biezepol Metaalbewerking kenmerkt zich door een innovatief karakter. Een vooruitstrevende manier van werken is al vanaf het prille begin het handelsmerk.

Een metaaldraaierij aan de Industrieweg 12 in Heerjansdam vormt de basis van wat nu Biezepol Metaalbewerking is. Gerrit Albertus Biezepol begint daar in 1963 met drie man een bedrijfje, dat allerhande metaalonderdelen vervaardigd. Al snel komen zijn drie zoons ook te werken in het bedrijf.

Na een periode van vallen en opstaan weet de jonge onderneming begin jaren zeventig de eerste verdubbeling in bedrijfsoppervlakte te realiseren. Daarnaast neemt Biezepol als één van de eerste kleine metaalbewerkers in Nederland naast conventionele center- en rolverdraaibanken ook een computergestuurde draaibank in gebruik. De investering werpt al snel zijn vruchten af. In 1978 ruilt Biezepol de hal aan de Industrieweg 12 in voor een pand aan de Willem de Zwijgerlaan, dat tot 2001 de hoofdlocatie was. In 2001 verhuisd Biezepol Metaalbewerking naar het nieuwe pand aan de Oude Maas.

De derde generatie van de familie Biezepol staat inmiddels aan de leiding van het bedrijf.